14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Столична община внася проект за подмяна на още 10 000 печки на дърва и въглища

Програмата допуска финансиране r на локални соларни станции до 4 kW

До 23 октомври Столична община ще внесе проект по новата Оперативна програма „Околна среда“, в който се предвижда подмяната на още 10 000 печки на дърва и въглища, информира кметът на София Йорданка Фандъкова. В програмата се допуска и финансиране на локални соларни станции до 4 kW. Това е основна мярка за подобряване качеството на въздуха. Другата е модернизацията на градския транспорт и облагородяването на т.нар. „кални точки“. Вече са обновени около 100 пространства с озеленяване и са разкрити допълнителни места за паркиране.

Благодарение на всички мерки, които изпълняваме, София влезе в средногодишната норма за замърсяване на фини прахови частици вече четири години и устойчиво спазва изискванията на Европейската комисия, посочи столичният кмет.

По двата проекта се монтират нови екологични уреди – климатици, устройства на пелети и газификация. Само в район „Кремиковци“ са подменени около 1 250 стари уреда с нови екологични устройства.

Предвижда се до края на 2024 г. в столицата да бъдат монтирани общо 13 000 нови екологични уреда.

Related Articles

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата...

Програма „Европа” 2024 е отворена за кандидатстване до 10 юни

Програма „Европа” на Столична община стартира за шестнадесета поредна година. През 2024 г. водещият ѝ принцип отново е свързан с подпомагане на сътрудничеството между...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ