18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Столична община взе 50 млн. евро заем от ЕИБ за пешеходна инфраструктура

Целта е да се увеличат проектите за градско развитие

Столична община подписа заем от 50 млн. евро от Европейската инвестиционна банка. Допълнителните пари са предназначени за съфинансиране на многогодишната инвестиционна програма на София за градоустройствени проекти, включително и за изграждане и рехабилитация на общински пътища, трамвайни линии, велосипедни и пешеходни алеи, както и за друга градска инфраструктура в обхвата на действащия План за устойчива градска мобилност на столицата.

Заемът ще позволи на Столична община да увеличи дела на проектите за градско развитие, насочени към пешеходната инфраструктура и постигане на екологични цели.

„Създадохме специална програма за изграждане и реновиране на тротоарни настилки, с която да обновим тротоари във всички квартали на София. С тези инвестиции ще увеличим повече от 10 пъти ремонта на тротоарите в града. Целта е придвижването в града да стане по-удобно и сигурно и да е по-предпочитано от гражданите при по-кратки разстояния. Насърчаването на пешеходното движение е важно и за подобряване качеството на въздуха“, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

Related Articles

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ