Столичната община почиства 119 километра речни корита

0

„Една от най-важните мерки за превенция срещу наводнения е почистването на речни корита и дерета“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката на дейностите по почистване на река Перловска. През тази година Столичната община почиства над 200 участъка от речни корита с обща дължина от 119 километра. Дейностите са започнали в края на месец май и се финансират от бюджета на общината. Наред с почистването на 500-метровите участъци на язовирите, следенето на нивата им и почистването на шахти и оттоци, осигуряването на проводимостта на реките е сред задължителните мерки, които Фандъкова е възложила с цел справяне с обилните валежи.

„Шест участъка по протежението на река Перловска са включени през тази година в Програмата на Столичната община, като три от тях се намират в централната градска част. В момента се работи в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Шипка“. Паралелно с това се почистват участъци от реките Владайска, Слатинска и Какач“, информира зам.-кметът Десислава Билева.

До момента е приключило почистването на 37 участъка. С приоритет се е работило за водостоците на „Софийски околовръстен път“ – Южна дъга, централна градска част на река Владайска в районите „Възраждане“, „Сердика“, „Витоша“, „Подуяне“, както и участъци от реки, които могат да създадат предпоставки за критични или аварийни ситуации.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си