17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Стартира 14 фестивал на пясъчните фигури в Бургас

Стартира 14-то издание на фестивала на пясъчните фигури в Бургас. Той се утвърди като едно от символните събития за летния сезон в морския град.

Общо 13 са фигурите, изваяни от пясък, които ще могат да бъдат разгледани от посетителите. Темата на новото издание е „Децата пожелаха“, като Общината предварително чрез анкета се е допитала до най-малките какви герои искат да видят и се е съобразила изцяло с техните желания.

Така в експозицията са събрани персонажи на различни герои като Пипи Дългото Чорапче, Хари Потър, Спондж Боб, Малката русалка Ариел, Калинката и Черния котарак и много други.

Ще спазим традицията, ще има жива музика и приятна атмосфера. Фигурите от пясък и тази година са великолепни. Техните автори са само българи. Благодаря им за вложените труд и въображение“, каза кметът Димитър Николов.

Скулптурите са изградени върху площ от пет декара, от специален и устойчив на дъжд пясък. Мястото е парк „Езеро“, до конната база. Фигурите ще могат да се разглеждат от 9 до 21 часа – без почивен ден – до края на септември. Цените за посещение са без промяна.

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ