Стартира 14 фестивал на пясъчните фигури в Бургас

0

Стартира 14-то издание на фестивала на пясъчните фигури в Бургас. Той се утвърди като едно от символните събития за летния сезон в морския град.

Общо 13 са фигурите, изваяни от пясък, които ще могат да бъдат разгледани от посетителите. Темата на новото издание е „Децата пожелаха“, като Общината предварително чрез анкета се е допитала до най-малките какви герои искат да видят и се е съобразила изцяло с техните желания.

Така в експозицията са събрани персонажи на различни герои като Пипи Дългото Чорапче, Хари Потър, Спондж Боб, Малката русалка Ариел, Калинката и Черния котарак и много други.

Ще спазим традицията, ще има жива музика и приятна атмосфера. Фигурите от пясък и тази година са великолепни. Техните автори са само българи. Благодаря им за вложените труд и въображение“, каза кметът Димитър Николов.

Скулптурите са изградени върху площ от пет декара, от специален и устойчив на дъжд пясък. Мястото е парк „Езеро“, до конната база. Фигурите ще могат да се разглеждат от 9 до 21 часа – без почивен ден – до края на септември. Цените за посещение са без промяна.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си