27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Стартира 14 фестивал на пясъчните фигури в Бургас

Стартира 14-то издание на фестивала на пясъчните фигури в Бургас. Той се утвърди като едно от символните събития за летния сезон в морския град.

Общо 13 са фигурите, изваяни от пясък, които ще могат да бъдат разгледани от посетителите. Темата на новото издание е „Децата пожелаха“, като Общината предварително чрез анкета се е допитала до най-малките какви герои искат да видят и се е съобразила изцяло с техните желания.

Така в експозицията са събрани персонажи на различни герои като Пипи Дългото Чорапче, Хари Потър, Спондж Боб, Малката русалка Ариел, Калинката и Черния котарак и много други.

Ще спазим традицията, ще има жива музика и приятна атмосфера. Фигурите от пясък и тази година са великолепни. Техните автори са само българи. Благодаря им за вложените труд и въображение“, каза кметът Димитър Николов.

Скулптурите са изградени върху площ от пет декара, от специален и устойчив на дъжд пясък. Мястото е парк „Езеро“, до конната база. Фигурите ще могат да се разглеждат от 9 до 21 часа – без почивен ден – до края на септември. Цените за посещение са без промяна.

Related Articles

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ