9 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Стартира седмото издание на фестивала „КвАРТал“

На 16 септември стартира седмото издание на „КвАРТал“. Фестивалът ще продължи до 18 септември. С музика, кинопрожекции, творчески работилници, изложби, инсталации и театрални спектакли – общо над 80 участника, старият еврейски квартал ще посрещне деня на София – 17 септември, а празненствата започват още от петъчната вечер, съобщиха организаторите. Темата е „Малките неща“, а тази година са включени множество културни събития – изложби на млади художници и фотографи, театрални представления, концерти, DJ партита, кинопрожекции и арт инсталации. За най-малките е подготвена специална детска програма. За пореден път артисти, локализирани в творческия квартал на София, ще отворят ателиетата и домовете си, за да се доближат до публиката и да сътворят пред очите им магията на изкуството.

Освен артистичната програма, ще има тематични турове, които да запознаят аудиторията с любопитни факти от историята на творческия квартал.

„Едни от главните цели е столицата да се радва на повече пешеходни зони, да се запази архитектурното наследство и да се облагородява цялостната градска среда, като инициативата работи в партньорство вече втора година със Съюза на урбанистите в България“, разказват организаторите. Традиционно за фестивала и тази година част от улиците в „КвАРТал“ ще бъдат освободени от движение за коли. Това са улиците „Триадица“ и „Сердика“, както паркингът пред сградата на направление „Архитектура и градоустройство“ към Столичната община – от ул. „Сердика“ до ул. „Искър“.

Related Articles

Икономистите на БАН организират научна конференция за прехода към зелена икономика

Институтът за икономически изследвания при БАН организира научна конференция на тема: „Икономическо развитие и политики: реалности и перспективи. Национални и европейски предизвикателства на прехода...

Обнародвано: Нови цени на часовата ставка за проектантски услуги

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2024 г. В новия брой 100 на Държавен вестник са обнародвани промените в Методиката за определяне на размера...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ