9 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Стартира ремонт на 10-километров участък от пътя Каблешково – Межден

По Оперативна програма „Региони в растеж“ стартира рехабилитацията на 9,5 км от път III-2077 Каблешково – Межден в област Силистра. Третокласният път е най-пряката пътна връзка между общинските центрове Дулово и Тервел и свързва областите Силистра и Добрич. Осигурява и достъпа на населените места до първокласния път I-7 Силистра – Шумен, по който преминава транзитното движение между ГКПП „Силистра – Кълъраш“ и АМ „Хемус“. Участъкът, който ще се ремонтира, започва при границата с област Добрич /11-ти км/, преминава през село Межден и завършва на 50 м от кръстовището с път I-7 Силистра – Шумен /при км 20+564/. Проектът предвижда изпълнението на нова конструкция на местата с недостатъчна носимоспособност, полагане на асфалтова настилка, възстановяване на банкетите и откосите, подобряване на отводняването чрез почистване на съществуващите водостоци и отводнителни окопи, както и изграждането на нови, полагане на хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели. В с. Межден се планира изграждане на колекторна система, подмяна на водопровод, нови тротоари, бетонови бордюри, оформяне на зелени площи, изграждане на рампи пред гаражни входове, оформяне на рампи за хора в неравностойно положение и обособяване на джобове за контейнери за битови отпадъци. Ще се ремонтира едно голямо съоръжение – 9-метров мост, преминаващ над дере в близост до границата с област Добрич.

Строително-монтажните работи са възложени на „Автомагистрали – Черно море“ АД. Договорът е на стойност 6 481 649,88 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществи Обединение „СНИК ТРИ ЕС“, с участници: „СНИК“ ЕООД и „ТРИ ЕС“ ЕООД. Техният договор е за 102 000 лв. с ДДС. Авторският надзор ще е на „Инжконсултпроект“ ООД. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 10 месеца от откриването на строителната площадка.

Общата стойност на проекта е 6 614 552,42 лв. с ДДС. Финансирането от Европейски съюз е 850 809,56 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 150 142,86 лв. с ДДС. Собственият принос от бенефициента Агенция „Пътна инфраструктура“ е 5 613 600 лв. с ДДС.

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

Европейска нощ на учените SEARCH се провежда в над 30 локации в България

“Европейска нощ на учените SEARCH 2023” ще се проведе на 29 септември на повече от 30 локации в цялата страна – Асеновград, Белоградчик, Бургас,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ