16 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Стартира ремонтът на Старозагорската гара

С полагане на първа копка и в присъствието на транспортния министър Росен Желязков, стартира дългоочакваният ремонт на жп гарата в Стара Загора. Всички дейности по новата визия трябва да приключат за две години, а дотогава на жп гарата ще бъде осигурено безпрепятственото преминаване и използването й от пътниците.

В обхвата на проекта е включен ремонт и възстановяване на съществуващата жп инфраструктура и привеждане на гаровия комплекс в съответствие с европейските стандарти. Консорциум ДЗД „Европейска жп гара Стара Загора“, е изпълнител на проекта, който е на стойност 9 726 000 лева.

Ремонтът предвижда подмяна на подови, стенни и таванни покрития, нови фасади, както и пълни мерки за енергийна ефективност. Ще бъде изградена нова климатизация, а гарата ще разполага с четири асансьора, за да бъде осигурен достъп до всички нива на хора с намалена подвижност.

По настояване на старозагорци новата гара ще бъде издържана в зелен цвят, цветът на ФК “Берое“.

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ