28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Стартира ремонтът на Спортна зала „Стара Загора“

Община Стара Загора започна дейности по обновяване на общинската Спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ). Строително-ремонтните работи включват подмяна на настилката чрез демонтаж на съществуващата и инертни материали под нея, както и изграждане на нова професионална дървена спортна система с включени съпътстващи дейности и разчертаване с професионална боя за постигане на завършен вид на игралното поле.

Подовата настилка ще отговаря на изискванията на FIBA за провеждане на състезания от национален и международен мащаб. Същата ще бъде с високо ниво на сигурност и пожарна безопасност, здравина и устойчивост, подходящо ниво на твърдост и еластичност, способстващи за абсорбиране на звука, с възможност за лесна поддръжка и хигиена.

Предвидените ремонтни дейности включват още цялостна подмяна на съществуващата дограма в сградата с шесткамерна PVC и алуминиева дограма, както и ремонт на съблекалните и санитарните помещения.

Изпълнител на обекта е „ЗАРАСТРОЙ“ ООД, като стойността на договора възлиза на 256 393,29 лв. без ДДС.

Срокът за завършване на всички строително-монтажните работи и предаването на обекта е 60 календарни дни.

Това е поредното подобрение, което Община Стара Загора реализира в спортното съоръжение Спортна зала „Стара Загора“ (ДЗУ).

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ