23 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Стартира първото издание на „Проект ЕКО”

Стартира първото издание на „Проект ЕКО” – конкурс на младите, в който те сами намират решения на наболял екологичен проблем в България. Три са темите, по които участниците между 15 и 30 години могат да предложат своите идеи. Това са: „Запазване на чистотата на въздуха след COVID-19“, „Създаване на система за пренасочване на отпадъците“ и „Да запазим българските плажове чисти”.

На сайта https://projecteco.eu вече могат да бъдат открити пълните условия, на които всеки един проект по дадена тема трябва да отговаря, а от 22 юни до 31 юли участниците ще могат да изпратят своите завършени идеи.

Те ще бъдат оценявани от жури, състоящо се от създателите на конкурса и от представители на компаниите, поели нелеката задача да реализират проекта победител.

Целта на „Проект ЕКО” е да даде глас на млади хора да оформят устойчиво бъдеще. Затова конкурсът ще раздаде три първи награди – по една от всяка тема – която ще включва реализирането на проекта.

Проект ЕКО” е подкрепен от „Грийнпийс”-България, „За земята” и ОЦОСУР. Идеята за създаването му е дело на 20-годишния Ивайло Цочев, който от няколко години се занимава с организацията на събития и инициативи, свързани с екология и устойчив бизнес.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ