28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Стартира проект за интегриран градски транспорт на Добрич

Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ одобри за изпълнение проекта „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“, съобщиха от общинската администрация. Той е на стойност 8 138 546,72 лв., от които 327 256,12 лв. са собствено финансиране. Срокът за изпълнението на проекта е 30 месеца и започва да тече след подписването на административния договор за безвъзмездна финансова помощ, което е насрочено за 9.03.2020 г.

Проектът включва следните дейности: Внедряване на интелигентна система за управление на трафика, която ще променя циклите на 21 светофарни кръстовища с оглед натовареността им с автомобили; подмяна на светофарните секции с нови енегроспестяващи; изграждане на система за управление на Обществения транспорт – осигуряване спазване на разписанията; изграждане на контролен център за управление. Ще бъдат поставени и електронни информационни табла на 30 ремонтирани спирки.

За постигане на интегрираност на системата за обществен транспорт в проекта е заложена цялостна реконструкция на бул. „Добричка епопея“ с подобект мостово съоръжение с обособяване на самостоятелни велоалеи и тротоари. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 12 месеца.

Предвидено е и модернизиране на подвижния състав на градския транспорт, чрез закупуване на нов подвижен състав-4 електробуса, зарядни станции и маслен трансформатор за обслужване на линии 124, 201, 233.

Related Articles

Котел: 15-метров портрет на Георги Раковски изрисуваха Nasimo и Sve

15 метров стенопис с лика на Георги Раковски изработиха в Котел стрийт артистите Станислав Трифонов-Nasimo и Светлозар Янков-Sve, съобщиха от общината. Най-големият живописен портрет...

Пловдив става първата регионална иновационна долина в България

Първата регионална иновационна долина в България ще бъде открита в Пловдив през октомври т.г. Тя ще работи в областта на биоикономиката и храните и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ