4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Стартира обновяването на Летния театър в Шумен

Реновират Летния театър на Шумен и го връщат към нов живот. След повече от три десетилетия в разруха строително-ремонтните дейности са на ход. Предстои изграждане на разрушените трибуни, основно саниране на козирката, възстановяване на двете осветителни кули и на разрушената ограда на съоръжението, обновяване на помещенията под сцената, на съблекалните, гримьорните, сервизните помещения, касите, както и изграждане на подходи за инвалиди. Ще бъдат реконструирани и прилежащите около него пространства.

Според администрация и автора на проекта арх. Милен Мънков вероятно ще се наложат и допълнителни дейности по време на реконструкцията. Причината е, че предишният наемател на обекта е правил конструктивни изменения, които не могат да останат при възстановяването на сградата.

Община Шумен е бенефициент по проекта на стойност 2 434 млн. лв., който се реализира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Изпълнител е „С-М Строй“ ЕООД. Обектът трябва да бъде завършен до юли 2023 година, но очакванията на администрацията той да е готов до края на тази.

Related Articles

Обновиха Музея „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново

Приключи реконструкцията на Музея "Възраждане и Учредително събрание" във Велико Търново. Обновяването на сградата, построена от майстор Колю Фичето, където е приета и Търновската...

Банките вдигнаха двойно лихвите по депозити

Кредитите за жилище продължават да са атрактивни Лихвите по депозити вече са двойни на тези от преди една година. През октомври миналата година средната лихва...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ