24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Стартира международен конкурс за регенерация на индустриална зона в Румъния

Орденът на архитектите в Румъния (OAR), с подкрепата на Регионални камари Брашов, Ковасна, Харгита и Община Брашов, обявяват Международен конкурс за дизайн „RULMENTUL, BRAȘOV“. Ще се търси най-доброто решение за градско възстановяване на бившата индустриална зона Rulmentul. Кметството на Брашов вече възложи предварителни проучвания и оценка на потенциала за възстановяване и трансформиране на съществуващите обекти в зоната. Тя е с площ приблизително 52 хектара. Заданието включва проектиране на зелено/обществено пространство с площ от 11 хка, включително проектиране на незастроени площи, както и развитие на съществуващи сгради в посочения периметър. Включва рехабилитацията на комплекс „Хангар 6“ и превръщането му в културен център.

Целта е да се създаде основен елемент на ансамбъла, който да свърже бъдещите функции, разположени в периметъра на зоната.

Конкурсът за дизайн е публичен, едноетапен, отворен за всички държави – членки в Европейския съюз. Крайният срок за подаване на документи за участие е 4 октомври 2024.

Подробности на : https://oar.archi/en/concursuri/oar/rulmentul-brasov/

Related Articles

Яки глоби за фирми и институции ако не уведомят за кибератака

Подготвят се промени в Закона за киберсигурност. В тях са включени и по-високи глоби за фирми и институции, ако не сигнализират и не вземат...

Копенхаген е сред най-устойчивите градове в света

Копенхаген - със своите иновативни практики и амбициозни цели, градът се превърна в глобален модел за устойчиво развитие и действия в областта на климата. Зелена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ