14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Стартира мащабен проект за обновяване на водопровода на три булеварда в Пловдив

До дни в Пловдив ще стартира мащабен проект за обновяване на водопровода и настилката на три булеварда в града. Това съобщи кметът Здравко Димитров пред журналисти. „Този важен проект реално е започнат от Иван Тотев, с който днес се радваме да ви съобщим, че вече има осигурено финансиране и можем да го реализираме. Средствата в размер на 7,8 млн. лв. са осигурени от „Български ВиК холдинг“ ЕАД“, обясни Димитров. С изпълнението му се цели подмяна на съществуващите етернитови водопроводи с тръби от чугун за магистралните и от полиетилен за разпределителните клонове от мрежата, в резултат на което ще бъдат подобрени качествата на питейната вода и ще се намалят загубите. Проектът ще реализира ползи в дългосрочен аспект, не само по отношение на опазване на околната среда, но и върху качеството на живот и жизненият стандарт на населението.

Изпълнението ще бъде поетапно и ще се съобрази с реализацията и на другите инфраструктурни проекти, по които се работи в града, така че да не се блокира движението“, обясни управителят на „ВиК“ ЕООД – Пловдив Спартак Николов.

В проекта се предвижда подмяна на съществуващите магистрални водопроводи по бул. „Хр. Ботев“ северно платно – от площад „Централна гара“ до „Коматевски възел“ и към пресечката с ул. „Сергей Румянцев“, захранващ водопровод по бул. „Хр. Ботев“ – локално платно – от „Централна гара“ до „Коматевски възел“; магистрален и главен водопровод по бул. „Коматевско шосе“ западно платно – от „Коматевски възел“ до бул.“Ал. Стамболийски“; магистрален водопровод по бул. „Копривщица“ – изток“ и магистрален водопровод по бул. „Копривщица“ – запад. Така общата площ на изпълнените нови асфалтови настилки ще бъде 49 900 кв.м.

 

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

PORTICO – нова платформа за споделени знания за устойчиво градско развитие в ЕС

Новата платформа за споделяне на знания за устойчиво градско развитие в ЕС – Portico, ще бъде официално открита на 10 октомври. Това ще стане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ