24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Стартира конкурсът „Хижа на годината” 2023

Планински обекти в 8 категории минават на обществено гласуване

Стартира кампанията „Хижа на годината”, инициатива на 360mag.bg в партньорство с БТС. 55 хижи от цялата страна са номинирани в 8 направления.

До 15 ноември на сайта huts.360mag.bg всеки ползвател на планински обекти за настаняване може да даде своя глас за в следните категории „Хижа с автомобилен достъп”, „Хижа без автомобилен достъп”, „Заслон, стопанисван”, „Заслон, нестопанисван”, „Най-добра кухня”, ”Хижа с най-устойчиви практики”, „Хижа, рестарт”, „Най-чиста хижа”. Резултатите от годишното национално гласуване ще бъдат обявени на 7 декември, по време на фестивала „Дни на предизвикателствата”.

Конкурсът има за цел насочи общественото внимание към потенциала на природния туризъм в България. В рамките на проявата организаторите обявяват и конкурс за възстановяване, реновиране, подобрение и популяризиране на туристическа хижа и заслон с обществен достъп. Награднияат фонд е 20 000 лв.

Related Articles

Проект “Шарена фабрика” съживява стари сгради в Голяма Желязна

Запустялото училище в троянското село става международен образователен център Старото училище в село Голяма Желязна в община Троян отваря отново врати за един ден на...

Пускат движението по бул. „Цар Освободител“ в София до края на седмицата

Очаква се до края на седмицата движението по жълтите павета да бъде възстановено, каза при последната проверка по столичния булеварo "Цар Освободител" зам.-кметът по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ