21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Стартира интелигентна система за управление на синята зона в Хасково

Интелигентна система за паркиране в синя зона стартира в Хасково. Новите правила за работа бяха представени от кмета на общината Станислав Дечев, управителя на Тролейбусен транспорт Хасково Албен Маджуков и Хрисимир Илиев – член на екипа на MOBZZO.

Системата, която въвеждаме е най-обемната като възможности за плащане и максимално улеснява гражданите, които ползват синя зона. Тя позволя пълна дигитализация, включително документите за паркиране, справките и отчетите. Това ще доведе до по-строг контрол и премахване на възможността от злоупотреби“, коментира кметът Станислав Дечев. Той допълни, че с въвеждането на новата система, клиентите на синя зона ще бъдат улеснени, защото електронното плащане ще им спести време.

Плащането чрез изпращане на SMS се извършва на номер 1338. Регистрационният номер трябва да се въведе правилно с латинския еквивалент. Пример: правилно въведен номер е СА 1234 ВА, неправилно въведен номер е SA 1234 VA. Гражданите получават напомняне 5 минути преди изтичане на времето за паркиране.

През месец декември служителите на синя зона ще продължат да обслужват паркоместата. През този преходен период ще е възможно и плащане в брой на служителите. От януари 2021г. заплащането за синя зона ще става само чрез SMS, мобилното приложение MOBZZO и в брой на паркоавтомат.

Синята зона в Хасково има 550 места за паркиране. Те са обособени в 7 района. След пускането на интелигентната система за управление, служителите ще извършват контрол на паркирането. С въвеждането на новата система за управление на зоната за паркиране няма да бъдат освобождавани служители, увери управителят на Тролейбусен транспорт Албен Манджуков.

Related Articles

БНБ препоръчва: Банките да затегнат отпускането на ипотечни кредити

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за...

Определиха финалистите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“

Ученици от строителните гимназии се бориха за номинации Във финалите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“, организиран от КСБ участваха 62 ученици, разделени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ