29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Стартира изграждането на Дунавски индустриален технологичен парк в Свищов

С инвестиция от почти 38 милиона лева от Националния план за възстановяване и устойчивост Община Свищов започва изглаждането на Дунавски индустриален технологичен парк в града.

Заложените мащабни инфраструктурни дейности в проекта му са: ремонт на улица „33-ти Свищовски полк“, изграждане на две кръгови кръстовища и 25 км скоростен път Свищов – АМ „Русе – Велико Търново“. Други основни дейности са изграждане на довеждаща и вътрешна инфраструктура, като улици, ВиК, електро- и газоразпределителни мрежи, улично осветление, обособяване на парцели за обществено обслужване и производствени нужди, парцели за озеленяване, паркинги и зарядни станции за електромобили. Предвидено е още изграждане на офис сграда, изложбен център и конферентна зала, както и на спортен и здравен център за обществено ползване.

В средносрочен план – до 2026 година се предвижда оформянето на 22 парцела за строителство на производствени и складови бази, които ще се предлагат на потенциални инвеститори. Групата на евентуалните високотехнологични производства, заложени в дейностите на парка, са в сферата на електрическите съоръжения, машини и оборудване, автомобили, превозни средства. Теренът е подходящ и за дейности свързани с различни производства, логистика и други.

Снимка: Община Свищов

Related Articles

За 1.4 млн. лв.: Обновяват лекоатлетическата писта в Стара Загора

Ремонтът трябва да приключи на 30 юни 2025 г. Започна основният ремонт на лекоатлетическата писта на тренировъчния стадион „Берое“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра...

Нощ на индустрията в Стара Загора среща работодатели и младежи

Нощ на индустрията предстои в Стара Загора. Първото по рода си събитие цели да осигури директна връзка между работодателите и всички желаещи да се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ