14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Стартира важен трансграничен проект между България и Сърбия

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева връчи договора за субсидия на стратегически проект за подобряване управлението на реакциите в случай на природни бедствия в граничния регион България – Сърбия, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество (ИНТЕРРЕГ V-А) България – Сърбия 2021-2027.

Над 7,2 млн. евро ще бъдат инвестирани в обучения за усъвършенстване и надграждане на уменията на спасителни екипи от двете страни на границата, в подготовка на населението за реакция при кризи и купуване на нова екипировка.

Проектът ще се изпълнява в продължение на две години и половина в партньорство между Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерството на вътрешните работи на Сърбия, Академията на МВР и Националната асоциацията на доброволците в Република България.

Договора получиха представителите на водещия партньор по проекта главен комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН, и старши комисар Любомир Баров – зам.-директор на дирекцията.

Related Articles

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ