24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Стартира важен трансграничен проект между България и Сърбия

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева връчи договора за субсидия на стратегически проект за подобряване управлението на реакциите в случай на природни бедствия в граничния регион България – Сърбия, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество (ИНТЕРРЕГ V-А) България – Сърбия 2021-2027.

Над 7,2 млн. евро ще бъдат инвестирани в обучения за усъвършенстване и надграждане на уменията на спасителни екипи от двете страни на границата, в подготовка на населението за реакция при кризи и купуване на нова екипировка.

Проектът ще се изпълнява в продължение на две години и половина в партньорство между Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерството на вътрешните работи на Сърбия, Академията на МВР и Националната асоциацията на доброволците в Република България.

Договора получиха представителите на водещия партньор по проекта главен комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН, и старши комисар Любомир Баров – зам.-директор на дирекцията.

Related Articles

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ