12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Стартират консултации по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия

Стартират обществени консултации по проекта на Териториалната стратегия за интегрирани мерки по програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Сърбия за програмния период 2021-2027 г.

Дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ в качеството си на Управляващ орган на програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ ИПП между Република България и Република Сърбия за програмния период 2021-2027 г. стартира обществени консултации във връзка с изготвения проект на Териториална стратегия за интегрирани мерки по програмата.

Тя ще бъде финансирана по Инструмента за предприсъединителна помощ – ИПП III – като определените приоритети, по които ще се финансират съвместни трансгранични проекти, са „Конкурентен граничен регион“, „Интегрирано развитие на граничния регион“ и „По-устойчив граничен регион“.

Целта на Териториалната стратегия за интегрирани мерки е да отговори на нуждите на Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Сърбия за предстоящия програмен период 2021-2027 г. и да предложи мерки за устойчивото икономическо развитие на трансграничния регион. Прилагането им ще се извършва в рамките на приоритета на програмата „Интегрирано развитие на граничния регион“. Основните предизвикателства, пред които е изправен регионът, са силно фрагментираната икономика в съчетание с тенденцията на обезлюдяване.

Заинтересованите институции, организации и граждани могат да представят коментари и становища по предложения проект на Териториална стратегия за интегрирани мерки в срок до 17 юни 2021 г. в електронен вид на e-mail адрес: e-tcm@mrrb.government.bg

Получените предложения ще бъдат публикувани на интернет страницата на програмата и ще бъдат разгледани на заседание на Работната група за подпомагане разработването на Териториалната стратегия за интегрирани мерки по програмата.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ