7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Стартират дейностите по водния цикъл в Пернишко

Стартират строително-ремонтните дейности по водния цикъл в област Перник. Проектът обхваща териториите на Перник и Радомир и е на обща стойност близо 101 млн. лв. В Перник ще бъдат подменени над 14 км довеждащи водопроводи и ще бъде рехабилитирана и изградена около 30 км канализационна мрежа. Дейностите в Радомир включват над 2 км транзитен водопровод, 10 км разпределителна мрежа, плюс рехабилитация и изграждане на близо 7 км канализационна мрежа.

В проекта са заложени също реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води „Батановци“, 3 нови резервоара за питейна вода и рехабилитация на помпена станция в Перник, две канално-помпени станции и тласкатели в Радомир, както и изграждането на сградни водопроводни и канализационни отклонения в двата града.

Работата по водния цикъл в Радомир вече започна. До няколко седмици се очаква да стартират и дейностите в Перник. Срокът за изпълнение е 5 март 2024 г.

Related Articles

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...

Премиера на книгата „Фар Шабла през погледа на фаропазача Наньо Нанев“

Историята на най-старият, най-високият и най-колоритен български фар Шабла е събрана в книга. Неин автор е Наньо Нанев, който повече от четвърт век се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ