28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Старт на програма „Зелена София“

Столична община стартира набирането на проекти по Програма „Зелена София“. Тя е насочена към облагородяване на междублокови пространства и градинки пред жилищните сгради.

С проекти могат да кандидатстват етажни собствености, неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, както и читалища, регистрирани по Закона за читалищата.

Одобрените бенефициенти по Програмата получават от Столична община:

Посадъчен материал – фиданки, храсти и цветя; паркова мебел – пейки, беседки, кашпи, кошчета за отпадъци; инструменти за поддържане на засадената растителност и материали за ремонт – тротоарни плочки, бордюри и др.

С тези материали и с доброволен труд софиянци могат да облагородят зелената площ, посочена в проекта, с който са кандидатствали.

Крайният срок за подаване на документи в деловодствата на районната администрация, на чиято територия ще се изпълнява проектът, е 8 юли 2021 г.

Класирането по първи и втори етап на Програмата е 18 юли 2021 г. Третият краен етап ще бъде до 9 август.

 

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ