14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Старт на програма „Зелена София“

Столична община стартира набирането на проекти по Програма „Зелена София“. Тя е насочена към облагородяване на междублокови пространства и градинки пред жилищните сгради.

С проекти могат да кандидатстват етажни собствености, неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, както и читалища, регистрирани по Закона за читалищата.

Одобрените бенефициенти по Програмата получават от Столична община:

Посадъчен материал – фиданки, храсти и цветя; паркова мебел – пейки, беседки, кашпи, кошчета за отпадъци; инструменти за поддържане на засадената растителност и материали за ремонт – тротоарни плочки, бордюри и др.

С тези материали и с доброволен труд софиянци могат да облагородят зелената площ, посочена в проекта, с който са кандидатствали.

Крайният срок за подаване на документи в деловодствата на районната администрация, на чиято територия ще се изпълнява проектът, е 8 юли 2021 г.

Класирането по първи и втори етап на Програмата е 18 юли 2021 г. Третият краен етап ще бъде до 9 август.

 

Related Articles

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....

Ремонтират спирки в столичния район „Студентски“

До 1 март трябва да приключи ремонтът на спирките на градския транспорт в столичния район „Студентски“. Дейностите са част от договора за поддръжка на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ