11 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Старото сметище на Велико Търново вече е облагородено

Старото депо за битови отпадъци край великотърновското село Шереметя вече е в историята, информираха от пресцентъра на общината. Десетилетия наред – от 1972 година до заработването на новата регионална система, на това място бе трупана сметта от града и общината.

Десетки декари земя вече са облагородени чрез проекта за рекултивация, чието изпълнение приключи. С инвестицията Община Велико Търново слага край на дългогодишни проблеми и прави поредна важна стъпка в опазването на околната среда.

С рекултивацията на терена са изградени системи за отвеждане на атмосферните води, както и за улавяне на газове. Теренът е затрупан със земна маса с дебелина 1 метър и ще бъде затревен.

Инвестицията е в размер на 2,5 млн. лева, които са осигурени от ПУДООС и от общинския бюджет.

Related Articles

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...

Балчик събира архитекти от 5 държави

Първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство среща архитекти от Франция и 4 черноморски страни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ