24 C
Пловдив
вторник, октомври 3, 2023

Старозагорска фирма е най-вероятният строител на стадион „Локомотив“ в Пловдив

Старозагорската фирма „Рудин” най-вероятно ще бъде строителят на стадион „Локомотив” в Пловдив. Комисията към Община Пловдив отвори ценовите оферти, като единствена фирма допусната до финала е именно тази. Компанията е предложила ценова оферта от 9 986 846,65 лева без ДДС за проектирането и строителството на спортното съоръжение на „Лаута“.

Поръчката за стадион „Локомотив” е за 12 млн. лева с ДДС, като след избора на изпълнител, съоръжението трябва да бъде завършено за 24 месеца.

Предстои проверка дали ценовото предложение на старозагорци отговаря на всички зададени критерии. Ако офертата е наред градската администрация ще възложи поръчката.

Другите фирми, които бяха отстранени от надпреварата са „ГБС – Пловдив”, „Артстрой” и консорциум „Спортклуб Лаута” ДЗЗД с водещ партньор „Некст лодижистик“, като останалите фирми са „Валмекс” и „Ателие Серафимов – архитекти“.

Възможно е обаче да има и обжалване.

 

Related Articles

Архитектурен конкурс очаква млади таланти

Ежегодният архитектурен конкурс "Арх. Димитър Богданов" 2023 е официално открит, обявиха от студио „Амфион“! „Участието е лесно - просто изпратете проекта си на нашия имейл...

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ