23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Стара Загора обявява екоакция за събиране на опасни отпадъци

За трета поредна година Община Стара Загора и фирма „БалБок Инженеринг“ АД организират кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата, съобщават от пресцентъра на местната управа.

Два дни ще продължи приемането на отпадъците с опасни свойства – на 3 ноември ,вторник, от 10.00 часа до 16.00 часа, на паркинга на парк „Зеления клин“, както и на 4 ноември , сряда, от 10.00 часа до 16.00 часа, на паркинга на парк „Артилерийски“.

В мобилните пунктове гражданите могат да предават: лекарства с изтекъл срок на годност; живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи живак; лакове и бояджийски материали, разтворители; остатъци от строителна химия – лепила, пяна, силикон и др.; домакински препарати /битова химия; фотографски материали; киселини/ основи; мастила; празни опаковки, обозначени със символите за опасност; препарати за растителна защита и борба с вредители. Опасните отпадъци се приемат безвъзмездно.

По време на кампанията ще бъде представена иновативна мобилна лаборатория с демонстрации за идентифициране на опасни отпадъци с неизвестен състав и произход. Кампанията ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, свързани с предотвратяване разпространението на COVID – 19.

Related Articles

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца. До момента е премахнато старото...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ