20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Срещу едно евро ставаме собственици на имот в приказна Италия

В крайбрежния италиански град Таранто, в южния регион Пулия, могат да се купят жилища на символична цена от 1 евро.

Консулът по културно наследство на Таранто Франческа Виджиано е обявил, че на безпрецедентно ниска цена се предлагат общински имоти в старата част на населеното място. Условието за придобиване на имот срещу символичната сума е купувачът да го реновира.

През последните години в Италия редица опустяващи села приложиха примамлив маркетингов трик – продажба на имоти обикновено за едно евро.

Купувачите обаче трябва да се ангажират за определен срок да реставрират придобитите имоти като проектът за това как ще изглежда сградата трябва да бъде одобрен от съответната община. Целта на местното управление е да реши проблема с обезлюдяването на региона.

Има едно условие, обаче. И то е новите собственици да инвестират в имота 15 000 евро. С тази сума трябва да осъществят наложителни ремонти в рамките на три години, тъй като някои изоставени къщи се саморазрушават.

Първоначално за продажба са обявени 15 сгради в Таранто на цена от едно евро. На по-късен етап повече имоти може да бъдат предложени на същата цена, уточняват от управата на района.

Южният италиански регион Пулия се слави с кулинарните си деликатеси, каменната архитектура и живописни крайбрежни градчета. Областта обаче е доста бедна, в сравнение с други региони в Италия.

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

След реставрация: Откриват официално Къща „Павлити“ в Стария Пловдив

Общински институт „Старинен Пловдив“ ще открие официално след реставрация една от архитектурните перли на Стария град - Къща „Павлити“. Събитието е утре - 19...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ