Според „Форбс“: България е на 46-о място в класацията за добър бизнес климат

0

България е на 46-о място в класацията „Форбс“ на най-добрите страни за правене на бизнес през 2018 г. „Въпреки благоприятния инвестиционен режим, включително ниските, плоски корпоративни данъци, остават значителни предизвикателства“, пише изданието и допълва:

„Корупцията в публичната администрация, слабата съдебна система, ниската производителност, липсата на прозрачност в обществените поръчки пречат на инвестиционния климат. Наличието на организирана престъпност също намалява икономическите перспективи на страната. „Форбс“ отбелязва, че през последните години силното вътрешно търсене, съчетано с ниските международни цени на енергоносителите е  допринесло за икономическия растеж на България с близо 4% и за намаляване на инфлацията.
България е изпреварена в класацията от Румъния и Гърция, които са съответно на 41 и 42 място. В същото време страната ни е пред Хърватия /52/, Сърбия /56/ и Турция/57/. В топ 10 са Канада, Дания, Сингапур, Австралия и Швейцария. Най-голямата икономика в еврозоната Германия е на14-а позиция.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си