35 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Спират нискотарифните полети София-Лисабон

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air спира всички полети между София и Лисабон. Решението е заради мерките на португалските власти за борба с коронавируса, информира авиопревозвачът.

Пътниците с резервации, засегнати от отмяната на полетите, ще бъдат информирани по имейл или чрез мобилното приложение на авиокомпанията.

Като компенсация 120% от първоначално платената такса автоматично ще бъде заредена в WIZZ акаунта на клиента, като сумата може бъде използвана през следващите две години за закупуване на продукти и услуги на Wizz Air. Пътниците  обаче могат да изберат  и пълно възстановяване на парите в брой. Това обаче ще отнеме повече време и те ще бъдат информирани за необходимите стъпки, за да получат банков превод или превод към банкова карта в отделен имейл, предупреждават от фирмата превозвач. В този случай клиентите ще имат право само на 100% от първоначално платената тарифа.

Туристи, които са направили своите резервации чрез туристически агенции, включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си и да търсят компенсация според подписаните договори с посредника.

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

АПИ и „Тол България“ с договор за електронно събиране на пътни такси

Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Тол България“ ЕООД сключиха договор, с който се дава възможност на дружеството след като постигне оперативна съвместимост с електронната система...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ