20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Спешна нужда от ремонт на пътната инфраструктура в област Русе

До октомври трябва да приключи текущият ремонт на двата участъка на път I-5 между Русе и Бяла, информират от областна администрация Русе. Отнася се за трасетата от „Мидата“ до разклона за гр. Борово и от км. 6+630 до км. 11+450, т.е. от изхода на гр. Русе до малко след разклона за село Пиргово.

Приоритетно ще се работи и върху 12-километров участък от третокласния път III-501, свързващ Русе с Иваново. Съгласно заданието ремонтните дейности там са предвидени да завършат до края на март идната година, но има очаквания това да се случи още по-рано. Ремонтът на целия път III-501 между 3-ти и 15-ти километър в посока от Русе към Иваново включва както цялостно преасфалтиране на споменатия участък, така и почистване на банкетите и възстановяване на отводнителни канавки. Стойността на ремонта на въпросните 15 километра е малко над 9.3 милиона лева с ДДС.

Ще се търсят средства и за рехабилитацията на пътните участъци между селата Борисово и Черешово, както и между Новград и Джулюница. И двата пътя се намират в окаяно състояние и пътуването по тях крие сериозни рискове, заради което се налага вземането на спешни мерки.

Related Articles

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ