18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Специалисти показват как да върнем към живот старите мебели

Творческа работилница и семинар на тема „Нов живот за старите мебели“ се провеждат на 16 и 17 декември, в Зала 2 на Експозиционен център „Флора“ – Бургас.

В рамките на събитието специалисти представят практики за ре-дизайн и ремонтиране на стари мебели. Те са част от дейностите по проект „Прилагане на модел за управление на едрогабаритни отпадъци от бита на територията на Община Бургас“, договор № BG16M1 ОР002-2.009-0060-С01. Финансирането е по Оперативна програма „Околна Среда“ 2014-2020 г.

Целта на проекта е да намали количествата на употребявани мебели, които се превръщат в отпадък, като осигури ремонтирането им и им даде възможност за втори живот. Вече е обновена и оборудвана общинска работилница за ремонт и подготовка за повторна употреба на стари мебели. Тя се намира в Южната промишлена зона. Ремонтираните мебели ще могат да бъдат разглеждани в шоурум, който също е обновен по проекта и се намира в жк „Изгрев“ между блок 34 и блок 35.

Related Articles

Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон

Къщата на Фреди Меркюри, в която певецът изживя последните десет години от живота си, се продава, съобщи агенция "Асошиейтед Прес“, цитирана от БТА. За имота...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ