11 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Специалисти показват как да върнем към живот старите мебели

Творческа работилница и семинар на тема „Нов живот за старите мебели“ се провеждат на 16 и 17 декември, в Зала 2 на Експозиционен център „Флора“ – Бургас.

В рамките на събитието специалисти представят практики за ре-дизайн и ремонтиране на стари мебели. Те са част от дейностите по проект „Прилагане на модел за управление на едрогабаритни отпадъци от бита на територията на Община Бургас“, договор № BG16M1 ОР002-2.009-0060-С01. Финансирането е по Оперативна програма „Околна Среда“ 2014-2020 г.

Целта на проекта е да намали количествата на употребявани мебели, които се превръщат в отпадък, като осигури ремонтирането им и им даде възможност за втори живот. Вече е обновена и оборудвана общинска работилница за ремонт и подготовка за повторна употреба на стари мебели. Тя се намира в Южната промишлена зона. Ремонтираните мебели ще могат да бъдат разглеждани в шоурум, който също е обновен по проекта и се намира в жк „Изгрев“ между блок 34 и блок 35.

Related Articles

Отпускат още 400 000 лв. за ремонт на Рилския манастир

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерство на културата за 2023 г. в размер на 400 000 лв. за финансова...

Президентът Радев открива българския павилион на КОП 28 в Дубай

Страната ни за първи път е на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата Президентът Румен Радев открива днес павилиона,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ