4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Специализиран сайт ще ни информира за въвеждането на еврото у нас

Министерство на финансите подготвя специална интернет страница с информация за въвеждане на еврото. Тя трябва да е готова до март. На нея гражданите и бизнесът ще се информират за всички аспекти от приемането на единната европейска валута и ще получават обратна връзка, съобщават от ведомството.

Интернет страницата ще има версия за мобилни устройства. От октомври миналата година са стартирали съвместните действия между Министерство на финансите и „Информационно обслужване“ и вече са уточнени параметрите на сайта.

На него ще бъдат качени документите, регламентиращи въвеждането на еврото – като Националния план и закона за въвеждането му, ще бъдат описани и ползите от приемането му и начините на обмяна на валутата, както и промените за гражданите и бизнеса.

Българите ще могат да видят и външния вид на евробанкнотите и монетите и защитата им, както и добрите практики от другите страни.

От МФ уточняват, че са запазили 10 домейна, изписани на латиница и кирилица, с цел да осигурят разпознаваемост на страницата за еврото и да няма злоупотреби с нея.

Related Articles

До 2026 година: Пускат нови 8 влака в софийското метро

Нови 8 влака ще возят пътниците в софийското метро през 2026 г. Те ще бъдат произведени от един от най-големите европейски индустриални конгломерати –...

От МРРБ: Велинград получава пари за пътна инфраструктура

Община Велинград е сред първите общини, подписали споразумения с МРРБ за инвестиционно проектиране на инфраструктура. Те са за финансиране на проектирането на пътна инфраструктура....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ