29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

София ще бъде домакин на конференцията на CITY DESTINATION ALLIANCE

От 19 до 22 април 2023 г. София ще бъде домакин на Международната конференция и Общото събрание на CITY DESTINATION ALLIANCE – Алианс за маркетинг и управление на градските дестинации. Очаква се на форума да присъстват над 200 делегати от над 100 града.

София е член на организацията от септември 2021 г. Членството предоставя възможности за развиване потенциала на дестинацията, обмен на информация, опит и добри практики с други европейски градове.

CITY DESTINATION ALLIANCE (City DNA) е организация с нестопанска цел, правоприемник на Асоциацията за маркетинг на градовете в Европа (European Cities Marketing), която популяризира и свързва интересите на членове от над 116 големи града в 38 държави в областта на туризма. Членове на асоциацията са градовете Амстердам, Атина, Барселона, Белград, Берлин, Братислава, Виена, Кан, Женева, Истанбул, Лондон, Тел Авив, Монако, Париж, Прага, Загреб, Рим, Любляна, Цюрих и др.

CITY DESTINATION ALLIANCE е член на Световната организация по туризъм и стратегически партньор на Европейската туристическа комисия, Европейската асоциация на туроператорите, ХОТРЕК (HOTREC) и Международната асоциация за конгресен и конферентен туризъм.

По време на Форума делегатите ще се запознаят с възможностите на София и България като туристическа дестинация. Събитието ще допринесе за укрепване на имиджа на София, утвърждаването ѝ като дестинация за градски туризъм и привличане на повече и по-платежоспособни туристи.

Related Articles

НИНКН създаде дигитално копие на храм „Христос Пантократор“ в Несебър

НИНКН изготви дигитално копие на църквата "Христос Пантократор" в Старинния Несебър. Дигиталният двойник на забележителния храм е създаден с лазерно сканиране, към което са...

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. "Св. св. Кирил и Методий" при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ