16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

София се включва в Европейската зелена седмица

Столична община и „Център за градска мобилност“ (ЦГМ), със съдействието на Направление “Архитектура и градоустройство” (НАГ), организират събитие, посветено на чистата мобилност.

В последните дни на месец май – 29 и 30, ден преди да бъде обявен официалният старт на Европейската зелена седмица, организаторите насочват вниманието към темата за устойчивото придвижване и дават тласък и на други инициативи.

В затворения за автомобили участък пред Съдебната палата ще бъдат представени водещи компании, които предоставят средства и услуги за екологично чисто придвижване в града.

И в двата дни, от 10 до 17 часа, всички жители и гости на София ще могат да разгледат и тестват електрически скутери и първата услуга за споделени електрически мотопеди в София Share-A-Scoot. Ще могат да се видят още последни модели електрически тротинетки, електрически скутери-тротинетки и електрически велосипеди.

Ще бъде представена услугата за споделена мобилност с електромобили Spark, както и най-голямата мрежа от зарядни станции за електромобили.

На събитието ще бъдат презентирани автомобилите на бъдещето с нулеви емисии, конструирани от ученици и студенти за участие в международното състезание Shell Eco-marathon.

Интересът към чистото придвижване в града става все по-голям и София също се събужда за пролетта и се стреми да се превърне в по-чист и по-устойчив град. Затова от Столична община приканват всички да се включат в инициативата, да изберат по-чист и здравословен начин на придвижване и по-чист въздух.

Related Articles

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...

Обсъждат концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово

На 23 февруари в Лом ще се проведе обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие на Лом, Димово и Оряхово. Срещата се организира...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ