11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

София: Култови сгради „оживяват“ на Фестивала на светлините

Минералната баня, сега Регионален исторически музей ще бъде преобразена от видео 3D мапинг шоу

И тази пролет едни от най-красивите столични сгради ще бъдат част от програмата на Фестивала на светлините LUNAR. Архитектите Петко Момчилов и Фридрих Грюнангер ще творят със светлина по фасадата на Централна общинска минерална баня, днес Регионален исторически музей – София. . Благодарение на светлинната проекция зрителите ще могат да преоткрият красотата на тази сграда, която е паметник на културата с национално значение.

Конкурсът на тема „УмеНИЕ“ ще отбележи Европейската година на уменията, като се фокусира върху впечатляващите способности и креативност на светлинните артисти, които майсторски разказват истории чрез своето изкуство.

Регионалният исторически музей – София е разположен на място, символизиращо религиозната и етническата толерантност, тъй като в непосредствена близост съжителстват православна и католическа църква, джамия и синагога.

Припомняме, че все още се чака разглеждане от Столичния общински съвет на доклада за приемане на Плана за обновяване на сградата след избора на три концепции за развитие на северното и източно крило за балнеология.

Източник: LUNAR

Related Articles

Болница за източно лечение ще строят в Сапарева баня

Проектирането е възложено на Amfion Architecture Studio Здравен болничен център за корейска медицина се планира да бъде изграден в община Сапарева баня, информират от администрацията....

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ