26 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

София: Култови сгради „оживяват“ на Фестивала на светлините

Минералната баня, сега Регионален исторически музей ще бъде преобразена от видео 3D мапинг шоу

И тази пролет едни от най-красивите столични сгради ще бъдат част от програмата на Фестивала на светлините LUNAR. Архитектите Петко Момчилов и Фридрих Грюнангер ще творят със светлина по фасадата на Централна общинска минерална баня, днес Регионален исторически музей – София. . Благодарение на светлинната проекция зрителите ще могат да преоткрият красотата на тази сграда, която е паметник на културата с национално значение.

Конкурсът на тема „УмеНИЕ“ ще отбележи Европейската година на уменията, като се фокусира върху впечатляващите способности и креативност на светлинните артисти, които майсторски разказват истории чрез своето изкуство.

Регионалният исторически музей – София е разположен на място, символизиращо религиозната и етническата толерантност, тъй като в непосредствена близост съжителстват православна и католическа църква, джамия и синагога.

Припомняме, че все още се чака разглеждане от Столичния общински съвет на доклада за приемане на Плана за обновяване на сградата след избора на три концепции за развитие на северното и източно крило за балнеология.

Източник: LUNAR

Related Articles

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ