24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

„София избира зеленото” очаква проекти до края на януари

Всеки, който иска да допринесе за развитието на столицата и да се случи промяната, която иска да види в града, може да се включи в Програмата на Столична община „София избира зеленото”. Тази година ще се финансират проекти за подобряване на градската среда на екологични теми.

По програмата ще се реализират инициативи, предложени от гражданите и избрани от тях с гласуване. Целта е да насърчи прякото участие на гражданите, неправителствени и професионални организации в предлагането на проекти и разпределението на бюджета на общината.

Средствата по програмата за тази година са 1 000 000 лв. Темата е ЗЕЛЕНОТО: трансформация на градските пространства, така че те да подобрят състоянието на околната среда, да насърчат устойчивото придвижване, да осигурят по-добър достъп на гражданите до места за отдих и рекреационни дейности, както и да подпомогнат запазване на биоразнообразието в града и да предложат мерки за справяне с климатичните промени.

Предложения могат да се изпращат на имейл sofia.izbira@sofia.bg до края на месец януари. Те трябва да съдържат максимално подробно описание на идеята и по възможност да има визуализация чрез схема, снимка и т.н.

След 31 януари подадените предложения ще бъдат прегледани от Столична община единствено по отношение на възможността да бъдат реализирани в рамките на следващата година и в определения бюджет. Оценката по тези два критерия ще бъде направена от експерти от различните направления на Столична община. Следващият етап ще бъде публично гласуване, чрез което да бъдат определени избраните за реализация проекти.

Related Articles

Строят изложбена зала към Историческия музей в Свиленград

Нова сграда ще увеличи експозиционната част на Историческия музей в Свиленград. Едноетажната постройка ще е в двора на музея до съществуващата сграда, като ще...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ