32 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

София: В Княжеската градина започва изграждането на две площадки – детска и спортна

В Княжеската градина в София започва изграждането на две площадки – детска и спортна. Според документацията в НАГ са влезли в сила издадените от главния архитект на района разрешения за строеж. Избран е и изпълнител на обществената поръчка в две позиции с прогнозна стойност 269 250 лева без ДДС.

Спортната площадка е с комбинирано игрище и ще е със застроена площ от 364 кв.м. Избраното пространство се намира между бившето езеро до заведението „Баба Яга“ (за което има идеи да бъде използвано за скейт) и ул. „Ген. Гурко“ до паркинга. Теренът за футбол и баскетбол ще е с размер 14 на 26 метра, като основата ще е пясъчен асфалт, а настилката ще е от акрил с обща площ 288 квадратни метра. В двата края по ширина ще има ограда от метална конструкция от стълбове с интегрирана в нея метална врата за футбол и табло с кош за баскетбол. Ще бъдат засадени иглолистни дървета и висока храстова растителност и ще бъдат обособени места за сядане за 20 души (бетонова пейка с дървена седалка). Ще бъдат взети мерки, предотвратяващи заблатяване на зоната около игрището чрез дренаж за дъждовните води. Заложено е монтиране на осветление и видеонаблюдение.

Площадката за игра на деца от 3 до 12 години ще е с площ 137 кв.м. Тя ще е на мястото на съществуващото пространство със същото предназначение, но към момента не отговаря на съвременните изисквания. Предстои премахване на съществуващите пясъчник и покритие от бетонови плочи, като ще бъде положена каучукова настилка. Предвидени са монтаж на комбинирано съоръжение за игра, подмяна на разположените около площадката пейки и ремонт на настилката около площадката.

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ