19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

София: В Княжеската градина започва изграждането на две площадки – детска и спортна

В Княжеската градина в София започва изграждането на две площадки – детска и спортна. Според документацията в НАГ са влезли в сила издадените от главния архитект на района разрешения за строеж. Избран е и изпълнител на обществената поръчка в две позиции с прогнозна стойност 269 250 лева без ДДС.

Спортната площадка е с комбинирано игрище и ще е със застроена площ от 364 кв.м. Избраното пространство се намира между бившето езеро до заведението „Баба Яга“ (за което има идеи да бъде използвано за скейт) и ул. „Ген. Гурко“ до паркинга. Теренът за футбол и баскетбол ще е с размер 14 на 26 метра, като основата ще е пясъчен асфалт, а настилката ще е от акрил с обща площ 288 квадратни метра. В двата края по ширина ще има ограда от метална конструкция от стълбове с интегрирана в нея метална врата за футбол и табло с кош за баскетбол. Ще бъдат засадени иглолистни дървета и висока храстова растителност и ще бъдат обособени места за сядане за 20 души (бетонова пейка с дървена седалка). Ще бъдат взети мерки, предотвратяващи заблатяване на зоната около игрището чрез дренаж за дъждовните води. Заложено е монтиране на осветление и видеонаблюдение.

Площадката за игра на деца от 3 до 12 години ще е с площ 137 кв.м. Тя ще е на мястото на съществуващото пространство със същото предназначение, но към момента не отговаря на съвременните изисквания. Предстои премахване на съществуващите пясъчник и покритие от бетонови плочи, като ще бъде положена каучукова настилка. Предвидени са монтаж на комбинирано съоръжение за игра, подмяна на разположените около площадката пейки и ремонт на настилката около площадката.

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

Започва безплатното саниране в Свищов

В Свищов сключиха първите 13 договора за безплатно саниране на частни жилищни сгради. Това е под 2% от одобрените на първия етап 756 блока...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ