28 C
Пловдив
понеделник, септември 25, 2023

Смолян стартира проект за рециклиране на битови отпадъци

Община Смолян стартира изпълнението на проект „Въвеждане на добра практика за намаляване количеството на депонираните отпадъци и повишаване информираността и капацитета за рециклиране в Община Смолян“. Той е финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

Безвъзмездната финансова помощ по проекта е в размер на 376 021,81 лева, от които 319 618,54 лeва – от ЕФРР и 56 403,27 лeва – национално съфинансиране от държавния бюджет.

Продължителността на проекта е 18 месеца.

Основните цели са да се намали количеството депонирани битови отпадъци, да се предотврати образуването на нови и да се увеличи участието на гражданите в разделното им събиране.

Процесът на компостиране ще бъде приложен на практика в 10 училища, чрез доставяне на компостери, които ще служат за събиране на биоразградими растителни отпадъци, с което ще се демонстрира времетраенето и етапите на процеса „компостиране“ под надзора на еко експерт за всяко училище.

Related Articles

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...

Изграждат пречиствателна станция в Стрелча

Започна изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води /ПСОВ/ в местността „Мечкерец“ в землището на град Стрелча. Мащабният проект е на стойност 4 936 020,31...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ