15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Сливен реализира проекти за над 50 милиона лева

Община Сливен има осем проекта за над 50 милиона лева, като 35 от тях са за тази година. Това заяви кметът Стефан Радев по време на представяне на приоритетите за тази година на общините Сливен, Котел и Нова Загора, заедно с колегите му Коста Каранашев и Галя Захариева.

19 млн. лв. ще се използват за асфалтирането на улиците в кв. „Речица“. „Това е най-важното, което трябва да се направи след изпълнението на водния цикъл“, каза Радев.

Ще се изпълняват и три проекта за благоустрояване на терени в кварталите „Дружба“, „Българка“ и „Клуцохор“ в Сливен. Заложените средства за тях са над 8 млн.

Над 16,5 млн. лв. ще се инвестират в цялостното обновяване на Колодрума. Целта е възстановяване и превръщането му в многофункционално и модерно спортно и културно съоръжение. Ще бъде поставена подходяща настилка за тренировки и състезания по пистово колоездене. Това е проект, по който работим от няколко години и вече е готов, уточни градоначалникът.

Ще се извърши и текущ ремонт на бул. „Цар Симеон“ в Сливен. Средствата предвидени за реконструкцията са 2 млн. лв. Последно булевардът е ремонтиран преди 20 години.

4,5 млн. лв. са предвидени за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на село Гавраилово, където живеят 1400 души.

Допълнително водоснабдяване ще бъде изградено и в село Градско. Стойността на проекта е 2 170 000 лв. В момента село Градско е водоснабдено от два каптирани водоизточника с малък дебит и съществуващ водоем. В селото живеят 433 души и тези водни количества са крайно недостатъчни за нуждите на хората, особено през летните месеци.

Related Articles

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....

Варна: Монтират нова чешма с минерална вода в кв. „Младост“

Предстои в конструкцията да се вгради и барелеф на Капитан Петко войвода Конструкцията на нова чешма с минерална вода е монтирана в кв. "Младост" във...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ