22 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Сливен: Обявиха обществена поръчка за ремонт на Държавната сукнена фабрика

Проектът предвижда сградата да се превърне в Музеен комплекс

Община Сливен обяви процедура за избор на изпълнител на строително-монтажни и консервационно-реставрационни работи, благоустрояване и социализация на Държавната сукнена фабрика в града, създадена от Добри Желязков. В момента сградата се ползва от Регионалния исторически музей.

Инвестиционният проект предвижда да превърне сградата на фабриката в Музеен комплекс. Ще бъдат обособени и ремонтирани помещения за фондохранилища, работилници и ателиета за работа с деца, изложбени зали за постоянни и временни експозиции, ателиета за реставрация и консервация, санитарни възли, зали за представяне на архитектурата и историята на сградата на Първата държавна сукнена фабрика, както и социализация и обособяване на съществуващите музейни сбирки в сградата.

Ще бъдат изградени подходи към сградата и евакуационни изходи. Ще се подменят електрическата, противопожарната и ВиК инсталации, Сградата ще разполага с асансьор и рампи. Зелените площи ще бъдат възстановени, ще бъдат положени нови алейни настилки, пейки и кошчета за отпадъци. Прогнозната стойност на дейностите е 1 223 700 лева. Крайния срок за получаване на оферти и заявления за участие в обществената поръчка е 28 февруари.

Заложените дейности са част от Интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческата инфраструктура в община Сливен по Оперативна програма „Региони в растеж“. По този проект от края на януари досега са обявени други три обществени поръчки: за благоустрояване и социализация на къщата-музей „Добри Чинтулов“, на родната къща на Хаджи Димитър и на Музеен комплекс „Сливенски бит“.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ