36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Сливен: Обявиха обществена поръчка за ремонт на Държавната сукнена фабрика

Проектът предвижда сградата да се превърне в Музеен комплекс

Община Сливен обяви процедура за избор на изпълнител на строително-монтажни и консервационно-реставрационни работи, благоустрояване и социализация на Държавната сукнена фабрика в града, създадена от Добри Желязков. В момента сградата се ползва от Регионалния исторически музей.

Инвестиционният проект предвижда да превърне сградата на фабриката в Музеен комплекс. Ще бъдат обособени и ремонтирани помещения за фондохранилища, работилници и ателиета за работа с деца, изложбени зали за постоянни и временни експозиции, ателиета за реставрация и консервация, санитарни възли, зали за представяне на архитектурата и историята на сградата на Първата държавна сукнена фабрика, както и социализация и обособяване на съществуващите музейни сбирки в сградата.

Ще бъдат изградени подходи към сградата и евакуационни изходи. Ще се подменят електрическата, противопожарната и ВиК инсталации, Сградата ще разполага с асансьор и рампи. Зелените площи ще бъдат възстановени, ще бъдат положени нови алейни настилки, пейки и кошчета за отпадъци. Прогнозната стойност на дейностите е 1 223 700 лева. Крайния срок за получаване на оферти и заявления за участие в обществената поръчка е 28 февруари.

Заложените дейности са част от Интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческата инфраструктура в община Сливен по Оперативна програма „Региони в растеж“. По този проект от края на януари досега са обявени други три обществени поръчки: за благоустрояване и социализация на къщата-музей „Добри Чинтулов“, на родната къща на Хаджи Димитър и на Музеен комплекс „Сливенски бит“.

Related Articles

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...

Възможност за участие в конкурса ,,Достъпен град“ за 2025 г.

Конкурсът за наградата "Достъпен град" за 2025 г. вече е отворен за кандидатстване. С нея се отличават градове, които полагат резултатни усилия, за да...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ