След 3 години мостът на Марково има нов парапет

0
25

Мостът на село Марково, който свързва околовръстния път на Пловдив със селото, е вече обезопасен с нова предпазна ограда. Това стана след бързата реакция на областния управител Дани Каназирева и на пловдивска фирма, която безвъзмездно, само за три седмици, монтира предпазното съоръжение. Проблемът с липсата на парапет е от три години, въпреки че ежедневно по моста минават десетки превозни средства и има няколко пътно-транспортни произшествия.

Мостът е на така наречения стар път за Марково, изключително натоварен. През него минават не само автомобили, но и автобусите, които обслужват линията Марково – Пловдив“, обясни кметът на селото Десислава Терзиева. Тя уточни, че при единия от инцидентите автомобил е разрушил старата ограда и е паднал в канала. Именно, за да се предотвратят подобни произшествия, кметът на селото подава сигнал до областния управител на област Пловдив.

Истината е, че сигналите за този мост и за опасността за преминаващи през него е от няколко години. За жалост, ние нямаме големи правомощия и ресурс, за да решаваме подобни проблеми. За това благодаря на фирмата, която реагира веднага и изгради предпазното съоръжение. Стремим се да търсим решение и да отговорим на всеки един сигнал. Когато има добър диалог между институциите и с фирмите, явно нещата могат да се случват много бързо“, коментира областният управител Дани Каназирева