20 C
Пловдив
четвъртък, юни 20, 2024

След 10 години забавяне: Приеха ОУП на Асеновград

Експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) на община Асеновград прие Общия устройствен план (ОУП) на града и прилежащите му землища, информират от администрацията.

На свое заседание експертите са  разгледали предложенията, отправени от граждани по време на общественото обсъждане на Общия устройствен план на града и прилежащите му територии. Част от тях са приети и са отразени в разработката. Проектът бе разгледан и приет единодушно от разширения състав на ЕСУТ.

В заседанието участваха проектантите, представители на експлоатационните дружества, на държавните и контролните институции, както и експерти. Предстои окомплектоването на ОУП в окончателен вариант и въвеждането му в експлоатация, след решение на Общински съвет – Асеновград.

Рецензията на проекта пред ЕСУТ представи архитект Антоанета Топалова. Приемането на ОУП на Асеновград се случва 10 години след старта.

Разработването му стартира през 2011 г. По-късно е внесен в община Асеновград, след което през 2012 г процедурата е спряна.

 През 2019 г. същата е стартирана отново. Тогава в нея е отразено и развитието на града за периода от 2012 г. до 2019 г.

С ОУП се регламентират параметрите и типа на застрояване, както и бъдещото развитие на град Асеновград в инвестиционен и строителен план за период от 25 години.

 

Related Articles

В „Белчин бани“: Строят най-големия къмпинг с минерална вода у нас

Започна строителството на ултра модерен къмпинг с минерална вода край Самоков. Атракцията ще е в курортния комплекс "Белчин бани" и ще носи името "Къмпинг...

Община Сливен ремонтира изложбената зала „Сирак Скитник“

Община Сливен подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ