18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

След празниците: Асфалтират ударно улиците по водния цикъл на Смолян

Вик и изпълнителите на втория воден проект обещаха след празниците, ударно да асфалтират улиците. Това каза кметът на Смолян Николай Мелемов. Проведох среща и поисках да започнат по-бързо възстановяването на уличните настилки и прилежащите терени. За съжаление нямам много лостове на въздействие, каза градоначалникът по повод въпрос от общински съветник кога ще се асфалтират улиците, ремонтирани по водния проект. Строително-ремонтните дейности започнаха през октомври миналата година.

Инвестицията е за над 91 млн. лв. и се реализира по Оперативна програма „Околна среда“. Националното съфинансиране по проекта е над 10 млн. лв., а съфинансирането от ВиК – Смолян е за над 8 млн. лв.

Основната цел на проекта е да се преодолеят проблемите, свързани със съществуващата инфраструктура за питейни и отпадни води, както и да се осигури екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води.

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ