30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Слагат каменна настилка по крайбрежната алея в Стария Несебър

Каменна настилка по крайбрежната алея край Голямата буна в Стария Несебър се поставя тези дни. Това е пореден етап от дейностите на Община Несебър за естетизиране на пешеходната зона на старинния град. Плановете са през следващите няколко години панорамният път да бъде изцяло покрит с настилка от камък.

Ремонтът се финансират от общинския бюджет със средства, предназначени за подновяване на инфраструктурата на районите с по- интензивна туристическа натовареност.

Целта на дейностите е  практична – камъкът е сред най-трайните и устойчиви материали и гарантира здравина и устойчивост. А естетическата полза е, че се постига автентичност на визията на Стария Несебър чрез синхронизация на елементите на старинните обекти и съвременната инфраструктура.

Related Articles

Столицата – първенец по изграждане на нови офис площи

Пловдив и Варна все още изостават от столицата по отношение на изграждане на нови офис площи. Това сочи последният доклад на Colliers за пазара...

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ