20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Скок на печалбите на строителния бизнес в Бургаско

Приходите от дейността на строителните компании в област Бургас са 1 034.3 млн. лв. Това сочат окончателните данни на Националния статистически институт и се отнасят за 2018 г., като спрямо 2017 г. постъпленията се увеличават с 4.1%. Приходите от ново строителство и подобрения са в размер на 960.0 млн. лв., а от поддържане и текущ ремонт – 74.3 млн. лева.

Приходите от сградно строителство са 621.1 млн. лв., или с 5.2% по-малко спрямо предходната година. При жилищното строителство е отчетен спад с 10.3%, а при нежилищното строителство има ръст от 6.4%. Относителният дял на приходите от строителство на жилищни сгради е 65.3%, а от строителство на нежилищни сгради – 34.7% от общите приходи от сградно строителство.

Приходите от дейността на строителните предприятия за поддържане и ремонт се увеличават с 4.2% спрямо предходната година. Относителният дял на приходите за поддържане и текущ ремонт на жилищните сгради е 49%, а на нежилищни сгради – 51%.

В област Бургас приходите от гражданско строителство са 413.2 млн. лв., или с 22.2% повече спрямо 2017 година. С най-голям относителен дял по видове приходи от гражданско строителство е „Други приходи“ – 55%, следван от „Транспортна инфраструктура – пътища, самолетни писти, тунели, мостове“ – 33.3%.

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ