34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Сдружение прави онлайн национална карта за класни стаи на открито

Сдружение „Безопасни детски площадки“ търси класни стаи на открито към училища, детски градини, публични пространства, за да ги включи в първата за България карта на тези пространства. Организацията работи по проект „София учи на открито“, финансиран от Столична община – Програма „Европа“ 2021, в партньорство с район „Подуяне“.

Ще бъде направено първото в България проучване на добрите практики за използване на класни стаи на открито, като те ще бъдат споделени на специално създадена онлайн платформа. Ще бъде създадена и карта на тези споделени пространства за учене в България, която ще обхваща София област и локации от цялата страна. В онлайн календар, училищата ще могат да представят събития, които организират на тези места.

Експерти, директори на училища, педагози и родители могат да номинират класна стая на открито или да заявят желание за споделяне на опит. Срокът е до 11 март 2022 г. чрез попълване на формуляр.

Линк към анкетата: https://bit.ly/3BwWvbU

Related Articles

Монтана и турския град Адъяман с общи мерки срещу климатичните промени

Монтана и турският град Адъяман изпълняват общ европейски проект, свързан с изменението на климата по програмата за трансгранично сътрудничество Българи – Турция. Партньори на...

В „Белчин бани“: Строят най-големия къмпинг с минерална вода у нас

Започна строителството на ултра модерен къмпинг с минерална вода край Самоков. Атракцията ще е в курортния комплекс "Белчин бани" и ще носи името "Къмпинг...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ