7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Сдружение прави онлайн национална карта за класни стаи на открито

Сдружение „Безопасни детски площадки“ търси класни стаи на открито към училища, детски градини, публични пространства, за да ги включи в първата за България карта на тези пространства. Организацията работи по проект „София учи на открито“, финансиран от Столична община – Програма „Европа“ 2021, в партньорство с район „Подуяне“.

Ще бъде направено първото в България проучване на добрите практики за използване на класни стаи на открито, като те ще бъдат споделени на специално създадена онлайн платформа. Ще бъде създадена и карта на тези споделени пространства за учене в България, която ще обхваща София област и локации от цялата страна. В онлайн календар, училищата ще могат да представят събития, които организират на тези места.

Експерти, директори на училища, педагози и родители могат да номинират класна стая на открито или да заявят желание за споделяне на опит. Срокът е до 11 март 2022 г. чрез попълване на формуляр.

Линк към анкетата: https://bit.ly/3BwWvbU

Related Articles

Обновеният планетариум в Смолян отваря врати

На 29 февруари официално открит обновеният Общински културно-образователен център „Планетариум с астрономическа обсерватория“ в Смолян. Вратите за посетители отварят от 1 март. Това става...

Временна организация на движението за 3 март

Във връзка с провеждането на тържествата за 3 март на връх Шипка се въвежда временна организация на движение по пътя Габрово – връх Шипка...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ