8 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

Свършиха терените в Индустриална зона Бургас

Министерски съвет излезе с решение за апортиране на имот – частна държавна собственост в Бургас в капитала на „Национална Компания Индустриални Зони“ ЕАД (НКИЗ). След това ще премине в капитала на „Индустриален и Логистичен Парк – Бургас“ АД, стана ясно след заседанието на правителството. Решението се налага тъй като свободните площи в индустриалната зона в Бургас са изчерпани.

Вече се налага да се търсят нови терени, подходящи за развитие на индустриална зона. С дейността си икономическата зона допринася за стабилното икономическо развитие на Бургас и региона, считат управляващите.

Целта е насърчаване на инвестициите в различните отрасли и подобряването на инфраструктурата, за да стане зоната още по-привлекателна както за местния, така и за чуждестранния бизнес.

Related Articles

Нов съвет ще проверява чуждестранните инвестиции в България

Народното събрание одобри създаването на Междуведомствен съвет за анализ на преките чуждестранни инвестиции при Министерския съвет. Това стана с гласуване на промени в Закона...

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ