12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Свлачища затвориха за движение отсечките София-Самоков и Белово-Юндола

Важни пътни артерии в страната са затворени заради свлачища. Те са се активирали най-вероятно заради продължителните дъждове.

Свлачище затвори пътя София-Самоков. Свличането е станало малко преди полунощ, съобщиха от АПИ. Скална маса и дървета са паднали на пътната настилка. Екипи на АПИ и Столична община са на място, а тежка техника разчиства.

Няма данни за пострадали хора и автомобили. Колите се отбиват в Кокаляне по обходен маршрут. Движението се пренасочва през Железница и Ковачевци по стария път до Самоков.

Временно движението при км 11 по път III-842 Белово-Юндола се осъществява двупосочно в една лента. Причината е свлякла се скална маса, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да предвидят повече време за пътуване.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ