26 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Свлачища затвориха за движение отсечките София-Самоков и Белово-Юндола

Важни пътни артерии в страната са затворени заради свлачища. Те са се активирали най-вероятно заради продължителните дъждове.

Свлачище затвори пътя София-Самоков. Свличането е станало малко преди полунощ, съобщиха от АПИ. Скална маса и дървета са паднали на пътната настилка. Екипи на АПИ и Столична община са на място, а тежка техника разчиства.

Няма данни за пострадали хора и автомобили. Колите се отбиват в Кокаляне по обходен маршрут. Движението се пренасочва през Железница и Ковачевци по стария път до Самоков.

Временно движението при км 11 по път III-842 Белово-Юндола се осъществява двупосочно в една лента. Причината е свлякла се скална маса, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да предвидят повече време за пътуване.

Related Articles

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ