7 C
Пловдив
понеделник, март 4, 2024

Свищов ремонтира уличната инфраструктура с кредит от над 4 млн. лева 

Община Свищов ще разчита на банков кредит от 4 млн. и 500 хил. лева за ремонти на водопроводната мрежа и уличната инфраструктура. Целта на инвестицията е подобряване на основната общинска инфраструктура, чрез извършване на основен ремонт на улици и пътни съоръжения на територията на града и населените места от общината. Предвижда се реконструкция и рехабилитация до 100 000 кв. метра общинска улична мрежа. Основите строителни работи ще включват изграждане на паркоместа, околоблокови пространства и зони за отдих; основен ремонт на тротоари и бордюри, ревизионни и канализационни шахти на пътното платно; полагане на нови асфалтови пластове; аварийни ремонти на водопроводната и канализационната мрежа на улиците.

При реализирането на проекта, още преди стартирането на строително-монтажните работи, ръководството на община Свищов ще търси възможност за подмяна на главните и второстепенни клонове на уличната водопроводна мрежа с изтекъл експлоатационен срок и висока честота на авариите. Финансирането на подмяната им в тази част от компрометираната водопроводна мрежа, ще бъде осигурено със средства от национални програми, оперативни програми от ЕС и държавно финансиране, и ще е координирано с предвидените по проекта работи.

Цялостната рехабилитация и полагането на нови асфалтови покрития на улиците в града ще доведе до съществено намаление и икономии от разходите по поддръжката на тези улици през следващите години. Ще се разреши един от изключително наболелите за населението проблеми, като се нормализира транспортният трафик и подобрят условията за движение, информират от общината. Едновременната подмяна на износените водопроводи и цялостен ремонт на улиците, където се полагат новите водопроводи ще доведе до съществена икономия на разходи и подобряване качеството на водоподаване. Ще се повиши безопасността на движението и сигурността на пешеходците.

Related Articles

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Изложба за Старинен Несебър може да се види в Софийския университет

Изложба „Старинен Несебър – синергия на нематериално, материално и подводно културно наследство“ може да се разгледа до 7 март в Централното фоайе на Софийския...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ