12 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Световната банка разширява офиса си в София

Според подписано Споразумение между правителството на България и Международната банка за възстановяване и развитие предстои Офисът за споделени услуги на Световната банка в София да бъде разширен.

Предвижда се площта на офиса да бъде разширена с 650 кв. м., като достигне обща площ близо 4650 кв. м. По изчисления на банката първоначалните инвестиционни разходи ще достигнат 515 хил. евро, като те ще се реализират 2021 г. До 2025 г. пък текущите разходи за недвижимо имущество се очаква да бъдат около 713 хил. евро.

Според мотивите в закона, разширенето ще благоприятства за икономическата среда в България, като ще даде възможност за намиране на работно място на висококвалифицирани специалисти. Присъствието на високоавторитетна организация като Световната банка ще спомогне и за престижа на България пред международната инвеститорска общност.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Сливен: Приключи ремонтът на три знакови къщи-музеи

Приключиха ремонтните дейности в трите знакови къщи-музеи на Сливен по интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ