13 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Светлинен фест превръща центъра на София в галерия на открито

Първото издание на Фестивала на светлините LUNAR ще се проведе в София между 6 и 9 май. Събитието ще превърне централната част на столицата в огромна галерия под открито небе, в която високотехнологичното си изкуство ще представят български и международни артисти.

ПРОГРАМАТА

В рамките на фестивала ще бъдат представени 13 светлинните творби и инсталаци. Ще се организира видео мапинг шоу на фасадите на Национална галерия “Квадрат 500” и на Национална библиотека “Св. св. Кирил и Методий”.

Статични светлинни проекции ще има на сградите на Hyatt Regency Sofia, на ул. “Московска” №17, на Народен театър “Иван Вазов” откъм ул. “Дякон Игнатий” №5 и на Национален дворец на културата.

На пл. “България” пред НДК откъм бул. “Патриарх Евтимий“ ще има светлинни инсталации. Такива ще има и в Царската градина на няколко места: откъм ул. “Московска”, откъм пл. “Княз Александър I”, откъм ул. “Дякон Игнатий” и на фонтана пред Народен театър “Иван Вазов”. Там е предвидена и светлинна интеракция с публиката.

Related Articles

Участници от 8 държави на изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ в Пловдив

27-ото издание на Международното изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. Организатори...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ