5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Светлинен фест превръща центъра на София в галерия на открито

Първото издание на Фестивала на светлините LUNAR ще се проведе в София между 6 и 9 май. Събитието ще превърне централната част на столицата в огромна галерия под открито небе, в която високотехнологичното си изкуство ще представят български и международни артисти.

ПРОГРАМАТА

В рамките на фестивала ще бъдат представени 13 светлинните творби и инсталаци. Ще се организира видео мапинг шоу на фасадите на Национална галерия “Квадрат 500” и на Национална библиотека “Св. св. Кирил и Методий”.

Статични светлинни проекции ще има на сградите на Hyatt Regency Sofia, на ул. “Московска” №17, на Народен театър “Иван Вазов” откъм ул. “Дякон Игнатий” №5 и на Национален дворец на културата.

На пл. “България” пред НДК откъм бул. “Патриарх Евтимий“ ще има светлинни инсталации. Такива ще има и в Царската градина на няколко места: откъм ул. “Московска”, откъм пл. “Княз Александър I”, откъм ул. “Дякон Игнатий” и на фонтана пред Народен театър “Иван Вазов”. Там е предвидена и светлинна интеракция с публиката.

Related Articles

Инж. Иван Танев е „Инженер на годината 2023“

Инж. Иван Танев стана "Инженер на годината 2023". Той е главен инженер в "Джи Пи Груп". Председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и...

60 нови електробуса се включват в транспортната схема на Варна

60 нови електрически автобуса ще се включат в обслужването на линиите по обществения градски транспорт във Варна. Заедно с автобусите са доставени и 60...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ