34 C
Пловдив
сряда, юни 19, 2024

Сапарева баня търси фирма, която да ремонтира Гейзера

Общината в Сапарева баня обяви конкурс по Закона за обществените поръчки за избор на фирма, която да ремонтира емблемата на града – Гейзера. Стойността на обществената поръчка е 110 000 лева.

Съоръжението изригва до 18 м на всеки двадесетина секунди и е най-голямата атракция за жителите и гостите на града. Преди два месеца обаче гейзерът аварира. Тръба от оборудването на каптажа, на около 400 м под земята, монтирана преди 60 години, корозира и се получиха течове. Наложи са цялата наземна конструкция да бъде открита, разбита беше 50- сантиметрова бетонова плоча. Сега трябва да бъде подменена самата тръба и да бъде възстановено налягането.

Работата на екипите е изключителна затруднена от това, че трябва да се работи при 103 градуса на водата от минералния извор и 30 градуса температура на въздуха.

От МОСВ са разпоредили ремонтните дейности да се извършат чрез конкурс за избор на изпълнител. Сертификат за това има само една фирма – от Пловдив.

Процедурата обаче ще отнеме доста време и градът ще е без атракцията си до есента, коментираха от общината.

Related Articles

Общините ще избират между 3 модела за изчисление на такса битови отпадъци

Основни стъпки по прилагането на новите правила за изчисляване на такса битови отпадъци (ТБО) беше тема от втория ден за Националната среща на финансистите...

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ