23 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Санират още 12 блока в Смолян

12 блока ще бъдат санирани в Смолян по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Проектът вече е стартирал и е с продължителност – 30 месеца.

Във включените в проектното предложение 12 сгради, има 223 апартамента, като приблизителния брой обитатели е 577. Сдруженията на собствениците съответно са 12 .

Общата стойност на договора за БФП е 5 081 428,76 лв. Европейското финансиране е 4 319 214,45 лв, а националното съфинансиране: 762 214,31 лв.

Има и жилищни сгради, на които още не са приключени процедурите по обществени поръчки и няма как да започнат дейностите по инженеринг. Затова при едни блокове са започнали дейностите по саниране, а при други все още не са стартирали.

До момента по различни програми са санирани 37 блока в Смолян.

Основният ефект от изпълнението на проекта е намаляване на вредните емисии на парниковите газове, подобряване качеството на въздуха и условията на средата, в която живеят и работят хората.

Related Articles

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...

Средновековен некропол откриха археолози в зоната на бъдещата автогара в Созопол

Находките може да забавят строителството на обекта Интересни находки откриха археолози при разкопки на терена, на който ще бъде изградена новата автогара в Созопол....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ